Meillä töissä

Teemme töitä vesillä, luotsiasemilla, luotsinvälityksessä ja hallinnossa. Tässä muutama meistä 340 finnpilotilaisesta.

 • Digitaalisten palveluiden kehityspäällikkö

  Vesa-Matti Kantala

  Aloitin Finnpilotin digitaalisten palveluiden kehityspäällikkönä kesällä 2018. Monipuoliseen työhöni kuuluu muun muassa teknisen kehityksen seuraamista, projektien ja ohjelmistokehityksen suunnittelua ja hallintaa sekä yhteistyökumppaneiden etsimistä. Merenkulun alalla tapahtuu paljon ja uutta opitaan jatkuvasti. Juuri nyt pääosa tekemisestä liittyy tavalla tai toisella etäluotsaus- ja etäohjattavan luotsiveneen kokeiluihin.

 • Vastaava kutterinhoitaja

  Krister Henriksson

  Aloitin kutterinhoitajan työt vuonna 2007 Saaristomerellä. Olen työskennellyt Lillmälössä, Hangossa ja vuodesta 2010 Utössä. Toimin Utön aseman vastaavana kutterinhoitajana. Liikkuviin työpäiviini kuuluu muun muassa kaluston ja kiinteistöjen kunnossapitoa sekä luotsien kuljettamista maitse ja meritse.

  Katso video sivun alareunassa.

 • Koulutus- ja turvallisuuspäällikkö

  Pasi Paldanius

  Aloitin Finnpilotin koulutus- ja turvallisuuspäällikön tehtävissä syksyllä 2018. Talo on tuttu, sillä olen luotsannut Saimaalla ja Perämerellä vuodesta 2006 alkaen, toimien myös Saimaan alueluotsivanhimpana. Uudessa toimenkuvassa alkumetrit ovat menneet pääasiassa turvallisuuteen keskittyvissä asioissa, mutta askelia on otettu myös koulutuspuolella. Tärkeä voimavara työssäni on Finnpilotin osaava henkilöstö, jonka kanssa kehitämme toimintaa yhdessä.

 • Luotsinvälittäjä

  John Lindholm

  Minulla on luotsinvälittäjän työstä kymmenen vuoden kokemus. Luotsinvälityksessä työskennellään kaikkina vuorokauden aikoina ympäri vuoden. Työni on kolmivuorotyötä, yhdessä vuorossa työskentelee kolme luotsinvälittäjää. Luotsinvälittäjän työssä vaaditaan ongelmanratkaisukykyä ja hyvää kielitaitoa. Myös hyvät vuorovaikutustaidot ovat kullanarvoisia.

 • Luotsi

  Mikko Myyrä

  Olen työskennellyt Finnpilotissa toukokuusta 2018 Saimaan kanavalla, Saimaalla ja nyt talvella Raumalla. Luotsina toimin aluksen päällikön neuvonantajana varmistaen laivan turvallisen kulun. Työni on monipuolista sekä käytännönläheistä ja olen viihtynyt todella hyvin. Uuden työntekijän perehdytys on hoidettu erinomaisesti. Siitä iso kiitos kollegoille!

 • Luotsausjohtaja

  Sanna Sonninen

  Työhöni Finnpilotin luotsausjohtajana sisältyy monipuolisesti tehtäviä aina luotsauksen arjen kysymyksistä toiminnan kehittämiseen laajemmin. Verkostot ovat arjessani merkittävässä roolissa: merenkulun muutos edellyttää alan toimijoiden aktiivista yhteistyötä. Suomen vesillä paikallistuntemuksen merkitys on korvaamaton. Osaava ja kokenut väkemme varmistaa, että kaukaakin tulevat alukset kulkevat vaativilla väylillämme turvallisesti. Harvassa työssä voi olla yhtä ylpeä porukasta kun meillä!

Haastattelussa Utön vastaava kutterinhoitaja Krister Henriksson.

Voit jatkaa tutustumista Kehittymistä tukeva työnantaja -osioon alla olevasta linkistä tai vasemman reunan valikosta. Seuraavaan vastuullisuusosioon voit siirtyä sivun yläreunassa olevasta valikosta.